Διαθέσιμη η νέα έκδοση του AthensTransit 1.0.2

Μετά από ένα περίπου μήνα συνεχούς προσπάθειας είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε την ανανεωμένη έκδοση του AthensTransit 1.0.2. Στην καινούργια έκδοση έχουν γίνει πολλές εσωτερικές αλλαγές και βελτιώσεις καθώς αρκετές εικαστικές προσθήκες. Εκτός από τις διορθώσεις έχουν προστεθεί και  καινούργιες δυνατότητες και λειτουργίες.  Ποιο συγκεκριμένα :

  • Έχει προστεθεί ένας γενικός χάρτης που απεικονίζει συνολικά όλες τις γραμμές (Μετρό, ΗΣΑΠκαι Προαστιακός) και τις στάσεις. Ο χάρτης είναι ενσωματωμένος στην εφαρμογή και δεν χρειάζεται να τον κατεβάσετε.
  • Ο γενικός χάρτης αλλά και οι μεμονωμένοι ενσωματωμένοι χάρτες των γραμμών εμφανίζονται σε landscape όταν περιστραφεί η συσκευή κατά 90 μοίρες.
  • Ο χρόνος αναμονής κατά την έναρξη της εφαρμογής έχει μειωθεί δραματικά, ειδικά στα iPhone 2G, 3G και στα iPod 2ης και 3ή γενιάς.
  • Ο χρήστης πλέον μπορεί να αποθηκεύσει τους σταθμούς που συχνά χρησιμοποιεί στην λίστα των “αγαπημένων” σταθμών. Η λίστα αυτή είναι κατόπιν στην διάθεση του χρήστη και του επιτρέπει να επιλέγει γρήγορα σταθμούς στην προβολή σταθμών ή όταν σχεδιάζει διαδρομές.
  • H αναζήτηση για κοντινούς σταθμούς βάση της διεύθυνσης που εισάγει ο χρήστης έχει βελτιωθεί αισθητά, ειδικά στις περιπτώσεις που η διεύθυνση που εισάγει ο χρήστης δεν είναι απόλυτα συγκεκριμένη (για παράδειγμα “Μουσείο”).
  • Στην προβολή των κοντινών σταθμών σε Google Maps, μετά από αναζήτηση βάση διεύθυνσης που εισάγει ο χρήστης, εμφανίζεται και η ακριβής τοποθεσία (βάση Google GeoCoding) της διεύθυνσης στον χάρτη (μοβ pin). Έτσι ο χρήστης έχει μια πολύ καλύτερη άποψη τις τοποθεσίας της διεύθυνσης και των πλησιέστερων σταθμών.
  • Μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να ορίσει την μέγιστη επιτρεπτή απόσταση των σταθμών όταν γίνονται αναζητήσεις για κοντινούς σταθμούς βάση της τρέχουσας θέσης του χρήστη ή της διεύθυνσης που εισάγει. Η προεπιλεγμένη μέγιστη τιμή είναι 750μ και η μέγιστη που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης είναι 2χμ.
  • Μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να απενεργοποιήσει την χρήση δικτύου άσχετα αν η χρήση δικτύου (cellular η WiFi) είναι συνολικά ενεργοποιημένη για την συσκευή. Όλες πλέον οι λειτουργίες της εφαρμογής που χρειάζονται πρόσβαση στο διαδίκτυο (προβολή σε Google Maps, αναζήτηση σταθμών βάση διεύθυνσης, κλπ) λαμβάνουν υπόψιν τους την σχετική ρύθμιση.
  • Η εφαρμογή έχει πλέον την δυνατότητα να ανανεώνει (αν η χρήση του δικτύου το επιτρέπει) over the air τα δεδομένα των σταθμών και των γραμμών.
  • Οι εκτιμήσεις της εφαρμογής σχετικά με την διάρκεια των διαδρομών είναι βελτιωμένες και ποιο ακριβείς.
  • Υπάρχουν γενικές διορθώσεις και βελτιώσεις στο UI της εφαρμογής
  • Και αρκετές βελτιώσεις σταθερότητας και ταχύτητας που θα μας επιτρέψουν επιτέλους να προσθέσουμε επιπλέον γραμμές από άλλο μέσο σταθερής τροχιάς σύντομα.

Η καινούργια έκδοση είναι από σήμερα διαθέσιμη στο AppStore και για σήμερα και αύριο (23 & 24 Φεβρουαρίου 2010) θα διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ. Μετά από την πάροδο της δωρεάν διανομής η τιμή της εφαρμογής θα διαμορφωθεί στα 1.59 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της εφαρμογής καθώς και στο AppStore

[nggallery id=3]

You may also like...

Leave a Reply